Price Range: From to

Marbella - Europas Miami

Læs om nogle af de mest populære attraktioner i Marbella

Om Marbella

Marbella er utvivlsomt den mest sofistikerede by på kysten og et af de miljøer med højest kvalitet i hele Middelhavsområdet. Det er fascinerende at se en ny ejendomsmarkedscyklus blomstre op i Marbella og på Costa del Sol, kendt som Europas Miami.

Turismen bryder igen alle rekorder. Antallet af turister, der kommer til Spanien, steg i 2016 med 10,3{8f3719c8a7fce1ad161ec0d7c9390fc4355db507539e5fc2421d3b97c093fa55} fra et rekordhøjt 2015 og nåede et nyt højdepunkt på 75,6 millioner besøgende. Ankomster til Málaga lufthavn steg med 15,7{8f3719c8a7fce1ad161ec0d7c9390fc4355db507539e5fc2421d3b97c093fa55} i 2015 til 16.672.776 passagerer, hvilket også fremhæver den store betydning af provinsen Málaga og Costa del Sol. Udover at det stabile solskinsvejr drager Spanien fordel af sikkerhedsproblemer i andre dele af verden, såsom de mellemøstlige lande, som de fleste ikke er parat til at rejse til.

Beboelsesturisme – second home lifestyle – det vil sige turisme baseret på ejendomskøb, er en af ​​de vigtigste faktorer bag hele udviklingen af ​​det sydlige Spaniens mest berømte kyststrækning Costa del Sol og specifikt Marbella siden grundlæggelsen af det moderne Marbella i 1947.

Man kan ikke nævne Marbella uden at have de to vigtige 5 stjernede strandhoteller – Puente Romano og Marbella Club in mente. Disse havde et rekordår for belægning og indtægter i 2016, hvilket er symptomatisk for det løft, man både ser og føler i byen.

Marbella har aldrig set bedre ud end i dag, og optimismen i luften er smittende og historisk set er ejendomsinvesteringer direkte foranlediget af kvalitetsturisme. De, der har set og målt udviklingen i Marbella i mange år, tror næsten universelt, at denne del af Costa del Sol lige nu er i begyndelsen af ​​en ny guldalder.

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.

Hermed en kort guide fokuseret på rstauranter, social life og stemningsoplevelser med henblik på at skabe den perfekte setting til enhver given situation – throughout the week..

Marbella Marbella

I dens nuværende form taler vi om en ung by, som blev vagt til live da det internationale jetset begyndte at komme i 1950´erne og 60´erne. Omdrejningspunktet var strandfester på byens første luksuriøse resort, Marbella Club Hotel. Et sted som i dag er et af de mest karakteristiske hoteller i Europa. Dernæst Puente Romano Hotel, som i dag er et internationalt samlingspunkt med liv og glade dage, kvalitetsrestauranter og natteliv. Bare for at nævne et par must-tries på Puente Romanos report: Celicioso er et udmærket sted til breakfast, lunch. Bibo (Dani Garcia) er godt valg hvis man er til moderne tapas style og uptown stemning. Seagrill på stranden – én af de flottest istandsatte restauranter på Costa del Sol. Skulle man nævne den mest stilfulde, best location er det en vinder, men naturligvis lidt pricey.   

Helt klassisk tager man på La Suite til en drink efter middagen og søger man et glas champagne mere, tager man videre på Olivia Valere, der ligger blandt verdens førende natklubber. Her starter the fun times omkring kl. 3:00 og fortsætter til den lyse morgen.

Centrum i Marbella er Golden Mile, som er strandstrækningen mellem Marbella Old Town og Puerto Banus. Det mest internationale udgangspunkt er Puente Romano som er mere hipt og buzzing end Marbella Club, der stadig er stille og roligt konservativt.

Der findes et hav af andre steder, man skal kende. Lad os bevæge os videre til Finca Besaya, som ligger et stenkast fra Puente Romano lige på den anden side af vejen. Et sted med en specielt atmosfære, hvor man kommer til middag og konverterer til natklub omkring kl. 24:00. Et sted man skal have på sin radar.

Vi hopper lidt længere ind mod Marbella Old Town – ved El Piruli (the copper tower) ligger Grand Melia Don Pepe, som er et femstjernet hotel i mere moderne resort stil. Anden grund til at kende det er hotellets fremragende beach café, Cappucino, hvor man kan få morgenmad efter en gå eller løbetur på strandpromenaden.

I selve Marbella Old Town, som er det mest historisk-kulturelt charmerende sted i Marbella, ligger der en hel del gode restauranter, bl.a. Restaurant Momo som ejes og drives af et tysk-argentinsk par har styr på tingene. Der er en række steder omkring Orange Square som er værd at besøge. Café Flore laver gode cocktails og lækker med i en hyggelig setting, og listen fortsætter.

I Marbella Old Town nede på stranden skal absolut nævnes et af de bedste steder på kysten inden for seafood, Los Mellizos. Tag derhen til frokost med hele familien en lørdag. Kølig hvidvin – Sauvignon Blanc og Verdjo serveres i rigelige mængder.

Puerto Banus

Nu springer vi over på den anden side af Marbella, hvor Puerto Banus ligger. Her bør man nævne Jam lige ved siden af El Corte Ingles (the place for shopping), som er en god italiensk restaurant som ejes og drives af en familie for Rom. dvs. Autentisk italiensk mad. Picasso er en klassikker igennem 40 år er en familie restaurant med god service og god mad. Alt fungerer uden forsinkelser og et godt sted at holde fødselsdag, specielt for børn. Store portioner og fornuftige priser.

La Sala er blevet et succesfuldt koncept og gruppen har nu 7 restauranter og beach clubs. Man favner alle og skaber accessible luxury som vores tid handler om. Præcis som Marbella21. Man kan ved et bord drikke en øl, spise tapas og betale 25 EUR og ved bordet ved siden af spise til 150 EUR per kuvert. Komme i short og strandsandaler eller være uptown funky. Der er plads – deri dynamikken og successen.

Nueva Andalucia

Man skal kende Dezentral, som er et af de bedste steder at få morgenmad. Stedet drives af tyskere og der er orden på menu og service. Man kan hente en red eller green detox to-go, hvis man har travlt. Bar Six eller Mosh til en drink, sidstnævnte tilbyder også middag, så et mix mellem mad og go-out. Tre af de bedste golfklubber ligger her i golf dalen – Los Naranjos, Las Brisas og Aloha. Der er cool miljøer omkring dem alle. Masser af skandinavere og fin stemning centreret omkring golfspillet.